Straturi cu sfecla si conopida

de mimmi in Muraturi, 1 Sep 2011 | 10003 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1.5 k conopida
  • 1 kg sfecla
  • 6 catei usturoi
  • hrean
  • boabe de piper
  • 2 morcovi
  • frunze de telina,
  • leustean
  • crengute de cimbru
  • 2 l apa
  • 2 linguri sare mare
  • 4 linguri otet de 9 grade
  • 2 linguri zahar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Straturi cu sfecla si conopida:

Conopida se desface buchetele si se pun in apa rece pentru a se elibera eventualele 'animalute' Morcovii si sfecla se curata si se taie felii. Se curata usturoiul si hreanul,frunzele si crengutele se spala.

Se spala borcanele,pe fundul lor se aseaza frunze de visin,crengute de cimbru si tije de hrean.

Punem apa la fiert cu otetul,sarea si zaharul si lasam sa dea in clocot.

Primul strat il punem de morcovii dupa care asezam alternand conopida si sfecla rosie. Deasupra punem cateva boabe de piper,usturoi,frunze de leustean si tije de hrean. Punem borcanele pe lama unui cutit de inox(pentru a nu crapa borcanele) si se umple cu apa fiarta. Se lasa 30 de minute dupa care se completeaza cu apa.

Tinem borcanele la loc racoros si intunecos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Straturi cu sfecla si conopida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogonele murate in saramura