Strudel cu visine si branza de vaci

de La Ancuta in Prajituri, 8 Feb 2015 | 7920 vizualizari

 

Deserturile pe care le prefer contin fructe, sau branza iar daca le contine pe ambele, atunci pot sa declar ca este desertul perfect. Asa si cu acest strudel, pe care l-am ochit de ceva vreme la Dia. A fost dragoste la prima vedere...

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 100 g unt topit
  • 550 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 4 linguri smantana
  • 1 borcan de visine fara samburi
  • 150 ml sirop de visine
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • 200 g unt topit
  • Pentru topping:
  • 2 oua
  • 4 linguri smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu visine si branza de vaci:

Eu am folosit foi de placinta proaspete pe care vi le recomand. Se lucreaza mai bine cu ele, si nu se rup.

Pentru umplutura de visine scurgem visinele, si pastram 150 ml sirop in care au fost conservate. Peste sirop punem zaharul si amidonul si amestecam pana cand se desface amidonul. Adaugam siropul peste visine si le punem pe foc pana cand incep sa se ingroase. Dam deoparte si lasam sa se raceasca.

Pentru umplutura de branza mixam branza de vaci cu ouale, smantana si zaharul. Adaugam coaja rasa de lamaie si vanilia si omogenizam. Pe planul de lucru punem o foaie de placinta, o ungem cu unt topit si mai punem o foaie deasupra. Pe partea scurta punem 2-3 linguri din umplutura de visine, indoim capetele peste
umplutura si apoi rulam.

La fel procedam cu urmatoarele doua foi pe care le umplem cu branza.
Pe planul de lucru punem alte doua foi unse cu unt. Asezam cele doua rulouri, intoarcem capetele si rulam. Dintr-un pachet de foi mi-au iesit trei rulouri, fiecare avand in interior cate un rulou cu branza si unul cu visine.

Asezam rulourile in tava tapetata cu hartie de copt.
Mixam ouale impreuna cu smantana si ungem rulourile. Dam tava la cuptor, la foc potrivit pana cand se rumenesc rulourile deasupra (~30-40 de minute).

Scoatem din cuptor, lasam putin sa se raceasca apoi pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu visine si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (28)

dantes 1

09.02.2015, 13:10

delicios!

mihaelar63 1

09.02.2015, 14:21

Ce frumoase sunt

La Ancuta 1

15.02.2015, 13:01

Va multumesc. Ma bucur ca va place desertul meu

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Strudel cu mere