Şuberec (Çiğ Börek)

de Giana in Vita, 30 Sep 2013 | 18203 vizualizari

 

Şuberek-ul este o placinta traditionala turceasca renumita in zona Dobrogei.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 800 g faina
  • 300 ml apa
  • 1 lingurita sare
  • Pentru umplutura:
  • 300 g carne tocata de vita (fara grasime)
  • 1 ceapa
  • sare, piper, menta
  • ulei pentru prajit
Portii: 17
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Şuberec (Çiğ Börek):

Se framanta coca pana obtinem un aluat tare. Se imparte aluatul in bilute (mie mi-au iesit 17 buc) pe care le intindem cu sucitorul. Foile trebuie sa fie putin mai goase ca sa nu se rupa cand le prajim.

Carnea tocata o amestecam cu ceapa data prin razatoarea mica, adaugam condimentele si amestecam.

Se intinde umplutura pe jumate din foaie, se inchide foaia in forma de semiluna, se apasa pe margini si se taie cu ajutorul unei farfurii cu marginea subtire sau cu rozeta.

Se prajesc in ulei bine incins pana se rumenesc, se scot pe un prosop de hartie si se tin acoperite cu un capac pt a deveni moi.

Se servesc calde cu ayran sau compot de fructe.

TIPS-URI

1

Marginea care ramane de la suberek o prajesc si o dau prin zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Şuberec (Çiğ Börek)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

Prăjitura Snickers - Rețeta delicioasă de casă

pe 06.12 la 09:12

Maioneza de casa - Reteta simpla si rapida

pe 05.12 la 14:38

Negresa de post cu nuci - Reteta simpla si gustoasa

pe 05.12 la 11:01

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]