Am avut o bucata faina de carne de vitel si m-am hotarat sa o fac tocanita, tare buna a iesit ;;) alaturi am avut ca si garnitura galuste de paine(Semmelknödel) - sunt niste galuste facute din chifle, o reteta bavareza pe care o voi posta in perioada urmatoare. Am mancat si cu sfecla rosie.
Pentru inceput se pregateste carnea taiata cubulete ca si pentru Gulas.
Se pregatesc toate legumele taiate dupa preferinta.
Intr-o oala de marime mijlocie am calit ceapa in ulei de masline incins,apoi am adaugat boia si piper mozaic.
Apoi se adauga carnea care se caleste in ceapa cam 3 minute.
Apoi se adauga apa circa 2,5 l apa.
Cand fierbe,se indeparteaza spuma.
Apoi se adauga legumele.
Se lasa la fiert cam 90 de minute pana este carnea frageda.
Se adauga si ierburile de Provence si sare dupa gust.
Intr-un castronel se pune faina peste care se toarna putin cate putin sos din tocanita.
Aceasta compozitie se toarna peste tocanita.
Dupa preferinta se poate orna si cu frunte tocate de patrunjel.
Se serveste langa o garnitura si cu salata.
1
O garnitura potrivita ar fi: piure, orez sau galuste de paine bavareze.
2
O salata verde, asortata, sfecla rosie sau varza murata.
3
Se poate adauga dupa preferinta si o foaie de dafin.