Sufleu de cartofi cu sfeclă și ciuperci

de elucubratiiculinare in Mancaruri de legume, 12 Mar 2012 | 4534 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi,
  • 500 g ciuperci,
  • zeama de la o lămâie,
  • 500 g sfeclă roșie,
  • 1 ceapă,
  • 3 linguri unt,
  • 2 ouă,
  • 250 ml lapte,
  • 250 g smântână,
  • 50 g brânză Cheddar,
  • sare,
  • piper,
  • pătrunjel verde.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de cartofi cu sfeclă și ciuperci:

Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă. Se fierb aprox. 25 minute. Ciupercile se curăță și se feliază, apoi se stropesc cu zeamă de lămâie. Sfecla se curăță, se feliază, după care se taie fâșii. Curățăm ceapa, o tocăm și o călim în 2 linguri cu unt. Adăugăm ciupercile și gătim 5 minute, apoi adăugăm sfecla și mai gătim alte 5 minute, amestecând din când în când. Adăugăm o căniță cu apă și gătim la foc mic pentru 10 minute. Condimentăm cu sare și piper.

Curățăm cartofii de coajă, se zdrobesc și se amestecă cu laptele, smântâna și 2 gălbenușuri. Condimentăm cu sare și piper. Batem bine cele 2 albușuri și le adăugăm ușor în compoziția de cartofi. Într-o formă termorezistentă unsă cu o lingură de unt punem un strat de piure de cartofi (un pic mai mult de jumătate). Punem legumele și acoperim cu piureul de cartofi, începând din mijloc, lăsând pe margini să se vadă legumele.

Presărăm brânză Cheddar rasă și dăm la cuptor la foc potrivit (180 Grade C) pentru 25-30 minute. Servim după 10 minute după ce se scoate din cuptor. Ornăm cu pătrunjel verde.

Poftă Bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de cartofi cu sfeclă și ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

DIANA B 1

13.03.2012, 11:49

Cred ca voi incerca si eu in sfarsit sfecla

elucubratiiculinare 1

13.03.2012, 15:53

Onesta, sincer nici eu nu eram moarta după țelină până când nu am făcut borșul de țelină, care m-a dat pe spate, apoi am încercat-o și în alte preparate.

gaby_gabytza 1

13.03.2012, 16:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de cartofi