Supa crema de ciuperci

de AndrutzaP in Supe, 15 Mai 2016 | 3868 vizualizari

 

 In bucataria internationala supele din aceasta categorie poarta numele de "crema". Dar pentru ca in limba romana crema inseamna altceva, noi o cunoastem sub aceasta denumire. Recunosc ca am descoperit supele crema de putin timp dar, din acel moment, sunt fan declarat! Cred ca pot fi preparate din aproape orice mix de legume si au un gust aparte.
 Supa de mai jos a fost pana si pe placul iubitului meu care, initial, a cam strambat din nas cand a aflat ce gatesc.

 

INGREDIENTE

  • 400 g ciuperci champignon
  • 1 morcov
  • 2 radacini de patrunjel
  • 2 cepe medii
  • 1 ardei gras
  • 4 cartofi mici (sau 2 mai mari)
  • 3 dovlecei mici ( ai mei au fost foarte mici, cam cat 1/2 de dovlecel normal)
  • 1 fir ceapa verde
  • sare, piper
  • 6 linguri de smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de ciuperci:

    Toate legumele ( mai putin ciupercile) se pun la fiert in aproximativ 2.5-3 litri de apa.

   Ciupercile se spala bine si li se indeparteaza cozile. Nu are rost sa le curatati de pielita de la suprafata, ea da gustul bun.

   Cand legumele sunt fierte aproape in totalitate, se adauga ciupercile si se mai lasa la fiert aprox 20 min.

    Ciupercile si legumele se scot din zeama (fara a arunca zeama) si se maruntesc in blender.

   Adaugati peste ciuperci zeama in functie de cat de groasa/subtire vreti sa fie si potriviti de sare si piper.

   Adaugati smantana si omogenizati bine.

   Pofta Buna!

TIPS-URI

1

nu puneti si cozile la supa deoarece acestea au o consistenta diferita si nu se fierb la fel cu restul ingredientelor

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de galbiori