Imi plac mult supele crema si le fac in diferite variante, aceasta supa cu iaurt si lamaie, aromata cu tarhon are un gust deosebit...
Eu am preparat supa la vasul Zepter, asa ca timpul de preparare s-a scurtat considerabil. V-as recomanda sa nu fierbeti multa vreme zarzavatul sa faceti acest lucru la foc mic si cu capac sa nu piarda legumele foarte mult din vitamine.
Am pus intr-o oala uleiul de masline si in el am sotat 2- 3 minute ceapa verde si usturoiul, apoi am adaugat, sparanghelul bucati si dovlecelul taiat felii si am amestecat totul foarte usor. Am adaugat si apa pana sa acopere legumele si am lasat la fiert( la mine nu a durat mai mult de 20 de minute).
Am luat de pe foc si am adaugat iaurtul, am potrivit gustul de sare si piper, apoi am pus si zeama de lamaie( mie imi place putin mai acrisoara) apoi am pus totul la blender.
Deasupra am pus tarhonul si am servit imediat.
1
Daca supa va place mai dulce renuntati la zeama de lamaie