Supa crema de dovlecel si sparanghel

de RuxyRux in Supe, 2 Mai 2012 | 6701 vizualizari

 

Imi plac mult supele crema si le fac in diferite variante, aceasta supa cu iaurt si lamaie, aromata cu tarhon are un gust deosebit...

 

INGREDIENTE

  • 2 legaturi de sparanghel
  • un dovlecel mare
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 legatura de usturoi verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 gr iaurt grecesc( sau obisnuit)
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • cateva fire de tarhon proaspat
  • sare si piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de dovlecel si sparanghel:

Eu am preparat supa la vasul Zepter, asa ca timpul de preparare s-a scurtat considerabil. V-as recomanda sa nu fierbeti multa vreme zarzavatul sa faceti acest lucru la foc mic si cu capac sa nu piarda legumele foarte mult din vitamine.

Am pus intr-o oala uleiul de masline si in el am sotat 2- 3 minute ceapa verde si usturoiul, apoi am adaugat, sparanghelul bucati si dovlecelul taiat felii si am amestecat totul foarte usor. Am adaugat si apa pana sa acopere legumele si am lasat la fiert( la mine nu a durat mai mult de 20 de minute).

Am luat de pe foc si am adaugat iaurtul, am potrivit gustul de sare si piper, apoi am pus si zeama de lamaie( mie imi place putin mai acrisoara) apoi am pus totul la blender.

Deasupra am pus tarhonul si am servit imediat.

TIPS-URI

1

Daca supa va place mai dulce renuntati la zeama de lamaie

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovlecel si sparanghel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

ieri la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

ieri la 11:10

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de dovlecel