Am preluat aceasta reteta de pe site-ul lui Radu Popovici. Minunata! Am adus cateva completari retetei asa ca va voi arata in continuare, cum a iesit.
Cum preparam supa crema de rosii:
Punem uleiul la incins. Adaugam ceapa tocata marunt (eu am tocat cu un blender manual), sarea si piperul.
Amestecam si lasam sa devina translucida, fara sa se arda, apoi adaugam usturoiul pisat si amestecam pentru cateva secunde.
Adaugam rosiile pasate, punem foile de dafin si lasam sa fiarba 5 minute.
Punem supa de legume si lasam sa fiarba inca 10 minute. Adaugam busuiocul si amestecam. Oprim focul.
Cele 3 felii de paine le rumenim putin in cuptor sau pe un gratar incins. Frecam feliile de paine cu un catel de usturoi. Punem deasupra cate o felie de cascaval, presaram busuioc uscat si le lasam pentru 10 minute, la 200 grade pe randul cel mai de sus al cuptorului.
Cum preparam "decorul":
Amestecam 2 oua cu putina sare si le punem intr-o tigaie antiaderenta. Le lasam sa se inchege fara sa se rumeneasca prea tare. Taiem fasii subtiri din omleta obtinuta si apoi cubulete mici.
Presaram peste supa, in momentul servirii.
1
Se serveste rece sau calda. Mie imi place sa fie calduta.