Supa de ciuperci cu smantana

de Corinuta in Supe, 27 Oct 2010 | 20176 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g ciuperci champignon
  • 3 morcovi
  • 2 radacini patrunjel
  • 1 ceapa
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura faina
  • 500 ml smantana (sau iaurt)
  • 1 legatura patrunjel 
  • sare, piper macinat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de ciuperci cu smantana:

Ceapa, morcovii si radacinile de patrunjel se curata si se spala, apoi ceapa se taie marunt, iar radacinoasele se dau pe razatoare. Se pun la calit in uleiul incins pana se inmoaie, apoi se adauga aprox. 3 litri de apa si se lasa sa dea in clocot.

Intre timp se spala ciupercile, eventual se curata si se taie felii. Se adauga la supa si se fierb cam un sfert de ora.

Se amesteca smantana cu faina si cu un polonic de supa si se adauga la aceasta cand ciupercile sunt fierte. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Deasupra se presara patrunjelul verde tocat.

TIPS-URI

1

Ceapa si radacinoasele se pot fierbe intregi si apoi se scot si se arunca, asa raman doar ciupercile in supa. Eu am preferat sa nu arunc nimic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ciuperci cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu oreo - Desertul decadent care te cucerește

pe 14.03 la 17:06

Prăjitură Raffaello - Desert însiropat și delicios

pe 14.03 la 16:30

Legume crocante la cuptor în crustă de panko - Cea mai bună si simplă rețetă de post

pe 14.03 la 09:47

Supă cremă de linte - Rețeta delicioasă de post

pe 13.03 la 09:54

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa crema semi-dulce de legume coapte