Supa de fasole uscata

de ccris_ccris in Supe, 9 Mai 2009 | 7607 vizualizari

 

Este o supica delicioasa, foarte usor de facut si numai buna cand suntem in pana de inspiratie si de... bani.

 

INGREDIENTE

  • 450g de fasole uscata
  • 1 ceapa mijlocie
  • 2 morcovi medii
  • 1/2 telina
  • 1 pastarnac
  • 2 radacini patrunjel
  • 2 foi dafin
  • sare dupa gust (sau delicat)
  • ulei
  • 3 litri apa
  • patrunjel verde
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de fasole uscata:

Daca folosim fasole uscata, o punem de seara la inmuiat, a doua zi o punem la fiert in apa rece, o dam un clocot si aruncam apa, apoi o punem din nou la fiert in apa calda cu sare si o lasam pana fierbe bine.

Daca folosim fasole alba congelata, o punem la fiert in apa clocotita cu sare si nu mai aruncam prima apa.

Cat fierbe fasolea, curatam zarzavatul si-l taiem cubulete sau il da pe razatoare. Il calim usor in ulei si-l adaugam la fasole, cand e pe jumatate fiarta. Fierbem bine toate legumele, adaugam 2 foi dafin si sare dupa gust. Cand e supa gata, oprim focul si adaugam patrunjelul proaspat.

Se poate servi cu ceapa verde.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de fasole uscata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (2)

Oana 1

09.05.2009, 21:27

Foarte interesanta! n-am mancat...cred ca e bunaaa

Dana Cristea - pusikmea 1

29.03.2010, 12:18

as manca 2 portii

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa-crema de linte si 4 tipuri de fasole