Supa de linte

de susu in Supe/Ciorbe, 8 Apr 2010 | 7028 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g linte
  • 2-3 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 pastarnac
  • o telina mica
  • 1 cartof
  • menta
  • putin ulei de masline
  • 2-3 catei de usturoi
  • o ceapa
  • mirodenii: foi de dafin, maghiran, busuioc, oregano
  • Zeama de lamaie  
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de linte:

Se pune lintea la fiert si se fierbe circa 30 (la foc mic dupa ce da in fiert).

Se taie ceapa, usturoiul si se rumenesc putin in uleiul de masline, dupa care se toarna peste lintea care fierbe.

Se curata zarzavaturile si se toaca marunt iar apoi se adauga in oala cu linte, nu conteaza daca fierb prea mult si se sfarama.

Odata cu zarzavaturile se pot adauga si mirodeniile la fiert si dupa gust se mai pot pune ierburi si la sfarsit, dupa ce se stinge focul.

Cand s-a fiert lintea, se sareaza dupa gust se pune menta si se stinge focul, urmand ca toata fiertura sa se mai raceasca o vreme.

Cand a ajuns la o temperatura rezonabila, se scurge zeama intr-o oala,se “arunca” toata compozitia solida in bolul de la robot si se face piure. Piureul se paseaza prin sita, ca sa se elimine cojile de la linte. Peste piureul pasat se adauga zeama si-i gata de servit. Se serveste cu zeama de lamaie. Este o supa sanatoasa si lintea rosie contine mult fier.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de linte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Majgomboc leves - Supa de gombot de ficat