Supa de rosii cu perisoare

de deyutzky in Supe, 18 Ian 2015 | 5572 vizualizari

 

Supa are o textura nu foarte cremoasa, iar perisoarele sunt consistente si pufoase.

 

INGREDIENTE

  • Pentru perisoare (aprox.30 buc):
  • 500 g carne tocata de porc
  • un pumn de orez
  • 2 oua
  • 2 linguri faina
  • sare
  • piper
  • Pentru supa:
  • o ceapa
  • 2 morcovi
  • o bucata mica de telina
  • un pastarnac
  • o conserva de rosii decojite 400 g
  • 750 ml suc de rosii
  • sare si piper dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu perisoare:

Curatam si spalam toate legumele, apoi le punem le fiert intr-o oala cu apa.

Cat timp legumele stau la fiert ne ocupam de perisoare: carnea o amestecam cu orezul, ouale, faina, sarea si piperul pana obtinem o pasta. Formam perisoarele cu mainile umede si le punem pe un tocator de lemn.

Dupa ce legumele sunt fierte, se scot cu ajutorul unei spumiere si se pun pe un platou. Apa in care au fiert se pastreaza.

Dam la foc mic oala cu apa in care au fiert legumele si punem perisoarele cu grija, una cate una. Le lasam la fiert pana cand acestea se ridica la suprafata, apoi le scoatem cu grija pe un platou. 

Legumele fierte le pasam bine la robot, adaugam acum si rosiile din conserva (fara suc).

Transferam legumele pasate in alta oala. Pentru a obtine consistenta dorita, adaugam cu polonicul apa in care au fiert legumele in vasul cu legumele pasate. Punem acum sucul de rosii ramas din conserva si cei 750 ml de suc. 

Adaugam acum si perisoarele si mai dam oala la foc mic inca 10-15 minute. Potrivim de sare si piper dupa gust. Pentru ca supa de rosii ne place mai piperata, am adaugat mai mult piper, dar voi puneti atat cat va place.

Pofta buna! 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]