Supa de salata verde cu iaurt si codita de purcel afumat

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 26 Mar 2019 | 3788 vizualizari

 

 N-avem timp, dar avem codita de purcel afumat. De-al nostru de casa, adica din sursa sigura de hranire, crestere, taiere si afumare.  De mult spun eu ca mare noroc avem ca mai avem acces la asemenea produse pentru prepararea hranei. Daca am fiert codita de purcel bine, mai trebuie inca 15 minute sa fie gata supa.

 

INGREDIENTE

  • 1 salata verde
  • 1 codita de purcel afumat
  • 1 ceapa galbena
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 tija telina apio
  • 1 lingura pasta Kapia cu telina -productie proprie
  • 1 ardei iute rosu
  • 1 pahar iaurt grecesc 10%
  • 3 linguri orez
  • 1/2 lamaie -zeama -optional
  • sare -optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de salata verde cu iaurt si codita de purcel afumat:

  1. Codita de purcel se opareste cu apa fierbinte .
  2. Pentru grabirea procesului de fierbere se infierbanteaza apa la fierbator .
  3. Puneti afumatura la fiert impreuna cu 2l apa fierbinte .
  4. Legumele se curata si se spala .
  5. Ceapa , telina , patrunjelul si usturoiul se taie grosier si se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie .
  6. Puneti  legumele la fiert in oala care clocoteste cu afumatura .
  7. Dupa 30 minute incercati sa vedeti daca codita a inceput sa se patrunda .
  8. Adugati orezul si pasta de ardei .
  9. La sfarsit se scoate coada afumata din zeama si se portioneaza pentru distribuire in fiecare farfurie .
  10. Dregeti supa cu iaurt .Daca doriti mai acra si cu zeama de lamaie .
  11. gustati si sarati daca mai este nevoie .
  12. Spalati salata verde .Trageti oala de pe foc .
  13. Adugati salata verde taiata fideluta .Imi place sa pun salata verde la sfarsit doar  pentru ca sa nu se piarda din vitamine .
  14. La servire decorati cu rondele de ardei iute rosu .

                                        Sa aveti pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Codita de purcel se opareste cu apa fierbinte .Astfel se curata bine de eventuale impuritati .

2

Pentru grabirea procesului de fierbere se infierbanteaza apa la fierbator .

3

Imi place sa pun salata verde la sfarsit doar pentru ca sa nu se piarda din vitamine .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de salata verde cu iaurt si codita de purcel afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu ciolan afumat si legume acrita cu zeama de varza