Supa-crema de ciuperci

de Razvan Constantinescu in Supe, 21 Mar 2018 | 5002 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe
  • 50 ml ulei
  • sare
  • putin piper macinat
  • 300 ml apa
  • 500 g ciuperci champignon
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 1 praf de nucsoara
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de ciuperci:

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Dupa aceea se pune la foc intr-o cratita in care s-a turnat uleiul. Se presara peste ea putina sare si putin piper macinat. Se lasa sa se caleasca putin, apoi se adauga 150 ml apa si se lasa sa se inabuse, acoperind cratita cu un capac.

Se spala ciupercile si se pun intregi peste ceapa. Se lasa sa se caleasca 15-20 de minute sau pana cand scade zeama lasata de ele. Se ia cratita de pe foc. Se pastreaza cateva ciuperci pentru prezentare, se adauga restul de apa si smantana in cratita si se presara putina nucsoara. Se paseaza totul cu ajutorul blenderului vertical, apoi supa-crema se mai clocoteste cateva minute. La final, se potriveste de sare si nucsoara.

Supa-crema de ciuperci se serveste cu marar verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]