Tabouleh

de Criss in Vegan / Raw vegan, 27 Iul 2015 | 6962 vizualizari

 

Azi a fost foarte cald si n-am avut chef sa gatesc. E drept ca nici printesa mea nu m-a lasat pentru ca n-a dormit deloc toata ziua decat asa cate 5-10 minute. Astfel ca am facut doar o salata arabeasca, mai precis libaneza, numita tabouleh si un sorbet de piersici. Baza acestei salate e patrunjelul verde si ar fi trebuit sa pun chiar mai mult dar sincera sa fiu nu prea imi place gustul. Pana acum l-am folosit doar in cantitati mici, la diferite ciorbe sau mancaruri dar niciodata n-am mancat salata de patrunjel verde. Stiu ca e foarte sanatos si contine vitamina C dar...In fine, asa sa zicem ca merge dar probabil trebuia sa-l toc fin de tot sa nu-i simt atat de tare gustul in timp ce mestecam la frunze. :P

 

INGREDIENTE

  • 1 ceasca bulgur (am folosit o cescuta de cafea obisnuita)
  • 2 rosii
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 ceapa
  • cateva frunzulite de menta
  • sare
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tabouleh:

Bulgurul se pune la inmuiat intr-un vas in care adaugam 3 cescute de apa. Dupa o jumatate de ora se scurge surplusul de apa si bulgurul va fi numai bun de pus in salata. Ceapa se toaca marunt, la fel si patrunjelul, rosiile se taie cubulete, se amesteca toate intr-un bol, se adauga sare dupa gust, sucul de la o jumatate de lamaie si 2-3 linguri ulei de masline. Se pune salata in frigider o jumatate de ora dupa care se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tabouleh" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bulgur cu ciuperci si porumb marinat