Taietei chinezesti cu pui

de articook in Paste, 15 Iun 2010 | 11192 vizualizari

 

Secretele bucatariei chinezesti
sunt: tigaia wok, focul dat la
maxim si ingredientele proaspete si
aromate. Aveti aici o reteta super
rapida, iti ia sub 30 min. sa o gatesti
si este exagerat de buna.

 

INGREDIENTE

  • 3 catei de usturoi
  • ghimbir, o bucatica de vreo 3 cm
  • 1 lingura sos de soya (pentru marinat)
  • 2 linguri sos de soya
  • 2 bucati de piept de pui, taiati fasii subtiri
  • 180 g taietei chinezesti
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 felie de telina, taiata felii subtiri si late
  • 1 morcov, taiat felii subtiri si late
  • 4 cepe verzi taiate fasii lungi
  • 1 lingurita curry
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taietei chinezesti cu pui:

Ingredientele sunt pentru doua portii mari.

Puneti puiul la marinat in usturoiul maruntit, ghimbirul taiat marunt si 1 lingura de sos de soya. Acoperiti si puneti-l in frigider pentru 30 min.

Se pune apa la fiert intr-un vas mare, iar cand fierbe stingeti focul, si puneti teieteii chinezesti si acoperiti cu un capac timp de 3 minute, dupa care lasati-i la scurs. Eu am folosit taietei chinezesti din plic, se vand in pachete de 60g., folositi doar teieteii, fara condimentele din interior.

Intr-o tigaie wok puneti uleiul si cand s-a incins bine, adaugati puiul si lasati sa se prajeasca 3, 4 minute, amestecand din cand in cand. Adaugati telina, morcovul si ceapa verde si lasati 2 minute, dupa care puneti si condimentul curry si mai lasati 2 min. Stingeti focul si adaugati taieteii scursi de apa, amestecati. Adaugati putina sare dupa gust si daca mai e nevoie 1 lingura de ulei de masline si una de soya. Amestecati cu o lingura de lemn totul, si serviti imediat!

Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Taietei chinezesti cu pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

articook 1

15.06.2010, 15:32

merci! si mie imi place pentru ca dureaza doar cateva minutele!

nadina73 1

15.06.2010, 17:19

super 5 furcu

bejenariualina 1

04.02.2011, 13:45

puteti testa reteta folosind si mixuri de condimente chinezesti... sunt unele speciale pentru taietei Chow Mein care merg de minune in reteta asta
http://www.asianhomegourmet-online.ro/gama-de-produse/condimente-chinezesti-51.html

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu pui si legume