Tarta capsunata

de ionix in Prajituri, 14 Sep 2009 | 5458 vizualizari

 

e yummy yummy de-ti vine sa-ti lingi degetelele.... :p

 

INGREDIENTE

  • 1/5 kg capsuni
  • zahar pentru camarelizat
  • 1 lingura margarina

Pentru aluat

  • 3 oua mari
  • 100 g zahar
  • circa 60 g faina
  • un praf de sare
  • 1/2 pliculet praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • 3 pliculete de zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta capsunata:

Intr-o tava rotunda sau o oala, sa nu fie inalta, se pun circa 7-8 linguri de zahar cu 1 pliculet de zahar vanilat la caramelizat. In momentul in care zaharul se caramelizeaza cu o lingura se intinde pe peretii oalei, cratitei, tavei, in functie de ce aveti. Se ia de pe foc si se lasa la racit.

In momentul in care zaharul caramel s-a racit se aseaza peste el in tava capsunile taiate pe jumatate sau lasate intregi, in functie de cat de mari sunt. Se presara 2-3 linguri de zahar peste si se baga la cuptor pana se inmoaie un pic capsunile... maxim 7 minute.

 Pentru aluat:

Se freaca galbenusurile spuma cu zaharul si 2 pliculete de zahar vanilat iar apoi se pune praful de copt stins. Separat se bat albusurile tare cu un praf de sare iar apoi se pun peste galbenusurile frecate. Se toarna treptat faina, aluatul arata ca de pandispan.
Aluatul se toarna peste capsunile fierbinti. Se baga la cuptor la foc mediu pana se coace aluatul. Aluatul e copt in momentul in care daca apesi cu degetul pe tarta nu-ti ramane pe deget.
Tarta scoasa din cuptor se  intoarce fierbinte pe o tava pentru a se putea desprinde cu usurinta.

 

TIPS-URI

1

Cuptorul trebuie intotdeauna incins inainte de a introduce ceva inauntru.

2

in momentul in care intoarceti tarta din tava, pentru a se desprinde mai usor bateti cu un cutit pe fundul tavii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta capsunata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

Bucataras 1

15.09.2009, 00:43

ce misto suna, tarta capsunata

ionix 1

16.09.2009, 09:29

hehehehehe... propia-mi inventie... e bunicica sa stii : hehe

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune