Tarta cu carne de pui, de iepure si cascaval

de Panacris in Mancaruri cu carne, 19 Noi 2019 | 3242 vizualizari

 

O tartă rapidă, cu ce mai ai prin congelator, frigider și cămară! ;) Prietenii m-au provocat, iar eu am acceptat! ;)

 

INGREDIENTE

  • Aluat fraged simplu de la LINCO cca. 300 g,
  • Praz 1 fir subțire,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Ulei de floarea soarelui 2 linguri,
  • Piept de pui cca. 500 g,
  • Friptura de iepure cca. 200 g,
  • Kaizer cca. 100 g,
  • Ouă 6 bucăți,
  • Cașcaval Koliba 200 g,
  • Iaurt cca. 200 ml,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu carne de pui, de iepure si cascaval:

Aluatul fraged se lasă la dezghețat în frigider, apoi la temperatura camerei cca. 30 de minute.

Pieptul de pui se pune la fiert în apă rece cu vegeta de casă, a la Panacris ;) sau simplu cu sare și câteva vegetale.

Ceapa, prazul și ardeiul se curăță se taie felii, apoi se călesc în ulei și puțină apă, la foc rapid, acoperit cca. 10 minute.

Între timp se mărunțește kaizer-ul, friptura de iepure și pieptul de pui.

Se adaugă la amestecul de mai sus și se lasă la gătit cca. 10 minute la foc mediu, semiacoperit.

Se oprește focul, se lasă la răcit cca. 15 minute.

Între timp se pune aluatul fraged la copt, în cuptorul preîncins, cca. 20 minute la 180 grade. Menționez, că aluatul fraged e deja pus pe foaie de copt, așa că va fi mult mai simplu. Înainte de fi pus la copt se înțeapă cu furculița, pe toată suprafața lui.

Acum vine rândul umpluturii, în amestecul de mai sus, se adaugă ouăle, iaurtul, cașcavalul ras, se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele, la final se asezonează de sare și piper.

După ce tarta a prins o culoare aurului se scoate din cuptor, se pune umplutura deasupra, se mai presară cașcaval ras, apoi se dă la copt cca. 20 minute la 180 grade, adică foc mediu.

 

Tarta se savurează caldă, dar și rece. 

TIPS-URI

1

pueti folosi orice fel de friptura aveti ramasa prin frigider;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu carne de pui, de iepure si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]