Tarta cu ciocolata si visine

de anca_rm in Prajituri, 7 Apr 2014 | 4998 vizualizari

 

Pentru ca iubesc ciocolata :X

 

INGREDIENTE

  • Pt Blat:
  • 250 gr biscuit
  • 125 gr unt la temperature camerei
  • Pt umplutura:
  • 400 ml frisca
  • 250 gr ciocolata neagra (de care va place , dar sa nu fie umpluta)
  • 10 gr gelatina
  • 1 borcan(320ml) de visine fara sambure (optional)
  • Extra:
  • 100 gr ciocolata+2 linguri lapte
  • 50 gr ciocolata alta+1 lingura lapte(optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata si visine:

Pregatim o tava cu diametru de 25 cm

Biscuitii ii macinam marunt , se pot macina cu robotul sau cu masina de tocat , sau chiar maruntiti cu mana . Intr-un vas inalt punem biscuitii si ii vom framanta cu untul la temperature camerei pana obtinem un aluat .

Aceasta compozitie o punem in tava si cu ajutorul unei linguri presam bine ca sa formam baza pentru tarta .

Dam la rece si vom pregati umplutura.

Ciocolata rupta bucati o punem intr-un vas pe foc impreuna cu 50 ml frisca . Topim ciocolata amestecand continuu , atentie sa nu se arda .

Dam deoparte si o lasam sa se raceasca .

Gelatina o punem la hidratat cu 50 ml apa , si o incalzim pana cand se dizolva .

Frisca o batem tare .

Cand ciocolata este inca calduta o turnam peste frisca batuta , adaugam si gelatina si amestecam cu o lingura .

Daca ciocolata este prea calda s-ar putea sa se taie  crema .

Scoatem din frigider tava cu biscuit asezam visinele fara samburi (cate doriti si daca doriti ,tarta va fi buna si fara visine ), turnam umplutura si nivelam .

Dam din nou la frigider .

 Cu 100 gr de ciocolata topita in 2 linguri de lapte o sa o glazuram cand este rece si intarita . Putem sa o ornam cu ciocolata alba, fulgi de migdale etc . 

TIPS-URI

1

visinele nu sunt obligatorii sau se pot amesteca in frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciocolata si crema de branza