Tarta cu ghebe

de Bunica in Aperitive / Garnituri, 7 Noi 2014 | 3234 vizualizari

 

Tarta cu ghebe este un preparat de post foarte bun!

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 200 ml. apa
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 lg.ulei de masline
  • 1 lgta sare
  • 1/2 lgta sare
  • 400 g. faina
  • Umplutura:
  • 2 cepe mari rosii 1 gogosar
  • 400 g. ghebe oparite
  • 1 legatura patrunjel
  • o legatura marar
  • sare
  • piper
  • 2 lg. ulei de masline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ghebe:

Preparam umplutura pentru a avea timp sa se raceasca.

Ceapa curatata,spalata ,tocata marunt se pune la calit.

Gogosarul spalat ,curatat de cotor si seminte,tocat marunt se pune peste ceapa.

Dupa 2-3 minute se adauga ciupercile si se calesc impreuna pana scade zeama.

Saram,piperam si lasam sa se raceasca.

Mararul si patrunjelul spalat se toaca si se adauga peste ciuperci.

Aluatul:

Toate ingredientele uscate se pun intr-un vas de framantat.

Peste ele se adauga uleiul si apa calduta.

Aluatul se framanta pana nu se mai lipeste de mana.

Acoperim cu un prosop curat si lasam la dospit.

Cand aluatul este dospit, luam o bucata,o punem pe masa infainata si cu sucitorul intindem o foaie.

Punem foaia in tava pregatita cu hartie de copt.

Deasupra punem umplutura si apoi facem un gratar din aluat.

Dam la cuptorul incins la 170 grade pana se rumeneste frumos.

Se scoate tava din cuptor si se acopera cu un prosop sua nu ,depinde cat de crocanta va place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ghebe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

ieri la 14:58

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere - Rapida si spornica

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta aperitiv