Tarta cu pleurotus si legume

de Panacris in Mancaruri de legume, 13 Iun 2018 | 4108 vizualizari

 

O tarta aperitiv savuroasa, chiar dacă e doar din legume. O tarta gustata si de Bucatarasii, prezenti la picnic. Asa ca a fost in ton cu "picnicul bucatarasilor" :) 

 

INGREDIENTE

  • Ciuperci pleurotus cca. 500 g,
  • Ceapă galbenă 2 bucăți,
  • Ulei de măsline 2-3 linguri,
  • Ceapă verde 3 fire,
  • Apio 2 tije,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Ouă 6 bucăți,
  • Cașcaval ras cca. 100 g,
  • Telemea cca. 100 g,
  • Amidon din porumb 2-3 linguri,
  • Sare de mare cu mirodenii,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Cimbrișor proaspăt,
  • Hasmațuchi proaspăt.
  • Unt lichid pentru uns tava cca. 1 lingură,
  • Mix de semințe (in, susan, dovleac) pentru decor.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pleurotus si legume:

Ciupercile curățate și mărunțite se pun la călit în ulei și apă, se asezonează de sare și piper și se lasă la gătit cu cca. 15 minute la foc mic acoperit.

Apoi se mărunțesc tijele apio, ceapa verde și ardeiul kapia. Amestecul de ciuperci și ceapă, răcit, se  adaugă peste amestecul de legume și se amestecă până ce se înglobează toate ingredientele.

Se adaugă ouăle, telemeaua și cașcavalul răzuite apoi se pun peste legume amestecându-se ușor împreună cu amidonul.

Se asezonează cu sare, piper și verdețuri după gustul fiecăruia, apoi se răstoarnă amestecul obținut într-o formă termorezistentă cu unt lichid. Se preasră cașcaval ras deasupra și semințe de in, susan și dovleac, apoi se pune  la copt în cuptorul preîncins, la 200 grade (foc mediu, ptr cuptoarele cu gaz!) cca. 25 de minute.

Tarta se servește caldă sau rece, după gustul fiecăruia.

Spor și poftă bună!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pleurotus si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute cu ciuperci