Tarta cu praz

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 10 Oct 2014 | 3417 vizualizari

 

Daca nu aveti praz veniti ca va dau eu cat doriti .

 

INGREDIENTE

  • -o jumate foaie aluat foietaj
  • -5 fire subtiri de praz , sau un fir gros ( sa fie doua maini pline de rondele )
  • -50 gr unt
  • -250 gr branza dulce
  • -150 gr branza telemea nu foarte sarata
  • -2 linguri smantana
  • -alte condiment dupa gust
  • -100 gr mezel
  • -5-6 buc rosii chery
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu praz:

Aluatul de foietaj il decongelam , eu am folosit o tava de tarta cu diametru de 20 cm si am folosit o jumate de foaie de aluat .

Prazul il curatam si il taiem rondele . Intr-o tigaie incalzita bine punem untul si prazul si il calim putin , pana cand se inmoaie .

Branza de vaca o amestecam cu branza telemea si cu smantana , precum si alte condimente daca vreti . Merge perfect cu marar verde ,patrunjel sau amestec de ierburi frantuzesti .

Mezelurile ( eu am avut putin salam uscat si ceva pastrama ) le taiem feliute subtiri .

Aluatul de foietaj il asezam in tava astfel incat sa acopere peretii vasului si il impungem cu o furculita . Peste aluat punem prazul calit , mezelurile si branza . Nivelam compozitia iar deasupra daca doriti puteti pune cateva bucati de rosii chery (optional) .

Dam la cuptor incins la 200 grade pentru 30 minute . Va crapa putin deasupra dar nu are nimic .

Serviti rece sau calda cu smantana sau mujdei .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu praz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tarta cu branzeturi, legume si oua de prepelita