Tarta cu urzici, oua si mozzarella

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 9 Mai 2015 | 4699 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 250 gr faina
    • 2 linguri iaurt
    • 12 gr drojdie
    • 1 lingurita zahar
    • 1/2 cana apa minerala
    • 2 linguri ulei
    • un praf de sare
    Pentru umplutura:
    • 5 oua
    • 2 cepe verzi
    • 1 punguta urzici congelate
    • 250-300 gr mozzarella
    • sare
    • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu urzici, oua si mozzarella:

Pentru aluat: Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Intr-un bol punem faina, sarea, iaurtul si drojdia. Le amestecam bine cu mana, turnam apa minerala treptat si framantam. Cand obtinem un aluat elastic, usor lipicios, incorporam uleiul. Acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam sa dospeasca 25-30 de minute.

Umplutura: Ceapa verde o curatam, o taiem rondele. Batem ouale spuma, adaugam ceapa verde, sare, piper, apoi urzicile congelate, pe care le rupem usor cu mana. Tapetam cu hartie de copt o tava de tarta, presaram putina faina. Aluatul dospit il punem in tava, il intindem cu mana pana spre marine, apoi il intepam cu furculita. Turnam umplutura cu urzici, taiem felii mozzarella si o asezam deasupra. Introducem tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste deasupra. Cand este gata, o scoatem sa se racoreasca putin apoi o putem servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu urzici, oua si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza si sunca