Tarta Linzer

de T I M E A in Prajituri, 28 Ian 2013 | 7115 vizualizari

 

Nu stiu cum de nu am postat pana acum reteta aceasta. E printre primele retete postate pe blogul meu, deci nu imi cereti ca nu am :).

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 150 g nuca macinata/sau faina de migdale
  • 150 g unt moale sau margarina
  • ½ lingurita scortisoara
  • un varf de cutit sare
  • o lingurita de coaja de lamaie
  • 150 g zahar pudra
  • 3 galbenusuri mari (2 pt blat si 1 pt uns)
  • o lingurita lapte
  • 400 g dulceata de capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Linzer:

Se pun intr-un bol: untul/ margarina, scortisoara, sarea si coaja de lamaie apoi se adauga treptat faina si nuca macinata mixind incet.

Se adauga apoi zaharul pudra si cele 2 galbenusuri mixand pana obtinem o compozitie omogena.

Aluatul astfel obtinut se pune la frigider o ora. 

Se imparte aluatul in trei. Din 2/3 din aluat intindem o foaie de aprox 1,5 cm grosime si o asezam in forma pentru tarta.

Punem apoi dulceata si o nivelam frumos, iar din restul de aluat se face un grilaj peste dulceata apasand pe margini.

Galbenusul ramas se amesteca cu o lingurita de lapte si se unge grilajul.

Prajitura se coace la 180 grade in cuptorul preincalzit aprox 40-45 min pana se rumeneste crusta si fierbe gemul. 

Dupa ce s-a racit prajitura pudram marginile cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Linzer" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu gem de prune si nuci