Tarta sarata cu ciuperci

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 3 Sep 2015 | 7317 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat ne sunt necesare:

  • 300 gr faina
  • 50 ml lapte
  • 2 oua potrivite
  • o lingura cu smantana
  • o lingurita cu sare
  • o lingurita cu zahar
  • 15 gr drojdie proaspata
  • un cub de unt moale

Pentru umplutura ne sunt necesare:

  • 1/2 kg ciuperci proaspete
  • 200 gr cas sarat de oi
  • 200 gr cascaval
  • 2 oua mari
  • 2 linguri cu smantana
  • busuioc proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta sarata cu ciuperci:

In prima faza pregatim aluatul.

Pasam drojdia cu zaharul pana ce amestecul devine lichid. Il lasam la dospit pentru 10-15 minute.

Separat cernem faina, adaugam ouale, smantana si laptele caldut in care am dizolvat lingurita cu sare. Adaugam drojdia dospita si framantam aluatul cu putin unt.

Dupa framantare, lasam aluatul la dospit, intr-un loc caldut, pana ce isi dubleaza volumul.

In tot acest timp, curatam ciupercile, le spalam si le feliem. Le coacem apoi pe tava de aragaz atat cat sa se rumeneasca frumos.

Din aluatul framantat, intindem o foaie (nu foarte groasa) si o asezam intr-o tava unsa cu putin unt/ulei.

Presaram casul trecut prin razatoare, asezam felii de ciuperci coapte si adaugam ouale batute impreuna cu smantana.

Adaugam cascavalul ras si un nou rand de ciuperci coapte, dupa care dam tava la cuptor pentru 40 de minute aproximativ.

Dupa coacere, tarta se lasa in cuptor, sa se raceasca treptat.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Aluatul obtinut are o consistenta moale, elastica.

2

Se pot adauga in aluat diverse condimente uscate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta sarata cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv chec cu bacon, anghinare, ciuperci de padure si castraveti murati