Tarte Tatin

de Miha in Dulciuri, 30 Apr 2010 | 6472 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat de foietaj
  • 4 mere
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • scortisoara
  • zeama de la 1/2 lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte Tatin:

Merele curatate si fara cotoare se taie in felii groase. Se stropesc cu zeama de lamaie, apoi se pudreaza cu scortisoara.

Zaharul il caramelizam la foc mic. Cand a devenit lichid si a capatat o culoare aurie se adauga untul si se amesteca energic, pana se incorporeaza si obtinem un delicios caramel. Se adauga merele si se amesteca usor cu o spatula, pana toate feliile de mar au un strat uniform de caramel.

Se rastoarna merele in forma de tarta si se repartizeaza uniform.

Aluatul de foietaj se taie in patrate potrivite ca marime, apoi se acopera merele.

Merele pot ramane in acelasi vas in care ati caramelizat zaharul si puneti aluatul deasupra. Nu neaparat taiat bucati, se poate pune si foaia intreaga. Eu l-am pus bucati pentru ca nu era decongelat complet si nu puteam manevra aluatul cum trebuie. :))

Se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste aluatul.

Dupa ce se scoate tava din cuptor se acopera cu un platou potrivit apoi se rastoarna tarta cu o miscare ferma. Se mai lasa asa cateva minute, sa se scurga tot caramelul.

Se portioneaza dupa preferinta si se serveste calda cu o portie de inghetata.

Daca ramane si pe mai tarziu, e delicioasa si rece. Chiar si fara inghetata. :))

Sursa: aici si aici. :)  Adica, am facut o combinatie intre cele 2. :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte Tatin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

ieri la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

ieri la 13:19

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aluat de foietaj cu branza sarata