Tavalita lui Sabina

de kamy in Prajituri, 24 Apr 2011 | 7991 vizualizari

 

In primul rand....HRISTOS A INVIAT!!! si sa petreceti in continuare SARBATORILE DE PASTI in liniste si belsug.
Aseara mai comentam pe aici si Sabina a vazut tavalita postata de miremirc si i se facu pofta.Eu intr-o doara i-am spus sa-si faca daca vrea(era ora 22)si s-a apucat.A facut-o singura singurica(azi la glazura am ajutat-o putin in sensul ca am schimbat ceva la cantitati),dar numai azi a "tavalit-o"ca aseara am fost la Inviere si nu a mai apucat.

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 1 ou
  • 200 g zahar
  • 50 g margarina
  • 2 lg miere
  • 200 ml lapte
  • 300 g faina
  • 1/2 lg. bicarbonat
Glazura:
  • 250 g zahar
  • 250 g margarina
  • 5+5 ling. lapte
  • 50 g cacao
  • esenta de rom(sticluta nu fiola)
  • nuca,nuca cocos colorata,bombonele colorate
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tavalita lui Sabina:

Intr-un castron frecam bine oul cu zaharul, apoi punem margarina si mierea topite  la microunde, adaugam laptele, faina, iar la sfarsit bicarbonatul stins cu putin otet .

 Tapetam o tava cu hartie de copt (25/35cm) si turnam compozitia .

Dupa ce s-a copt blatul il lasam sa se raceasca si il taiem patrate.

Glazura :

Intr-o craticioara punem zaharul amestecat cu cacao, margarina, laptele(numai 5 ling) si le punem pe foc pana se omogenizeaza. Dam deoparte si punem esenta de rom.

Fiecare patrat il dam prin glazura de ciocolata,il lasam cateva sec sa se absoarba(Sabina s-a ajutat de o frigaruie cu 2 dinti), apoi il tavalim prin ce dorim.

Din cand in cand mai punem glazura pe foc si mai adaugam cateva ling.de lapte ca se ingroasa.

pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tavalita lui Sabina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

kamy 1

27.04.2011, 20:04

va multumesc in numele sabinei a inceput scoala si nu mai bucatareste ca nu are timp si in week end suntem la "mosie" da vine ea vara

adry88 1

15.05.2011, 11:53

foarte faine si bune

kamy 1

15.05.2011, 20:05

mai eduard...umbli pe la expirate?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu pere si ciocolata