Tiramisu reteta cu Caramel

de Lavinia in Prajituri, 7 Apr 2014 | 9321 vizualizari

 

Nu este Tiramisu reţetă originală, dar pentru mine este unul dintre cele mai bune deserturi pe care le-am facut/gustat pana acum.Cafea,ciocolata,caramel,nuci si crema fina de mascarpone ,o nebunie!

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • aprox.50 piscoturi
  • 3 cani de cafea
  • 50 ml lichior Amaretto

Crema :

  • 500 g mascarpone
  • 6 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 50 ml lapte
  • 350 ml frisca lichida
  • 15 g gelatina

Caramel:

  • 125 g zahar
  • 35 g unt gras
  • 80 ml smantana lichida

Strat de ciocolata:

  • 150 g ciocolata neagra
  • 70 ml frisca lichida

Nuci caramelizate:

  • 80 g zahar
  • 160 g miez de nuca
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reteta cu Caramel:

Tiramisu reţetă originală

Prima data pregatim caramelul.

Intr-o craticioara punem zaharul si il lasam sa se caramelizeze pana ajunge la culoarea chihilimbarului. Luam de pe foc,adaugam untul si amestecam energic pana se topeste untul. Punem din nou pe foc,adaugam smantana lichida si mai lasam sa fiarba 1-2 minute amestecand continuu. Lasa caramelul la racit.

Pentru crema mixam galbenusurile cu zaharul si laptele apoi le punem pe baie de abur amestecand continuu pana devin cremoase si prind consistenta.
Le lasam apoi la racit. Hidratam gelatina in 100 ml apa rece timp de 15 minute. Galbenusurile racite le mixam cu mascarponele pana obtinem o crema fina. Separat intr-un bol mare mixam frisca.(nu foarte tare,doar cat sa prinda consistenta.)

Tapetam 2 tavi de chec cu folie apoi punem un strat de piscoturi insiropate in cafea amestecata cu lichiro Amaretto.

Topim ciocolata cu frisca lichida apoi o turnam peste piscoturile din tava. Dam la rece cateva minute pana se intareste ciocolata. Topim gelatina pe baie de abur apoi o punem peste crema mascarpone si omogenizam bine. Adaugam apoi peste frisca si mixam pana obtinem o crema fina.

Punem cam 200 g crema peste piscoturile cu ciocolata. Acoperim cu alt strat de piscoturi insiropate . Ungem cu 2-3 linguri de crema al doilea strat de piscoturi apoi punem caramelul din loc in loc. Acoperim cu restul de crema si piscoturi insiropate. Dam la rece peste noapte.

Pentru nucile caramelizate topim caramelul pana devine usor maroniu.
Adaugam miezul de nuca si amestecam bine cat sa acoperim toata nuca de caramel. Punem nucile pe un fund de lemn tapetat cu hartie de copt si le lasam la racit pana se intareste caramelul. Cu ajutorul unui sucitor zdrobim nucile. Rasturnam cu grija prajiturile pe tavi si indepartam folia.Imbracam prajiturile cu nucile caramelizate si le mai dam la rece pentru cateva ore.

TIPS-URI

1

Ingredientele sunt pentru doua tavi de chec.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reteta cu Caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu gem