Tiramisu reţetă originală
este reteta originala care se face in zona Firenze , inclusiv la restaurante....bine, ca exista si diverse variatii...am sa mai revin cu o alta varianta.... cantitatile pot fi modificate in functie de necesitati...si pofte...
Tiramisu reţetă originală
Ouale se separa albusul de galbenus cu mare atentie sa nu ajunga nici un firicel de galbenus in albusuri, ca nu se mai bat bine.
Galbenusurile se freaca spuma cu 150 g zahar( eu cand frec galbenusurile cu zahar folosesc pudra) apoi se adauga mascarponele si se omogenizeaza bine.
Albusurille se bat spuma cu restul de zahar si apoi se incorporeaza in galbenusuri si se amesteca cu grija, usor, de sus in jos, pana se omogenizeaza bine.
Se ia o tava sau un vas , (ce aveti) si se incepe montarea.
Se pune un strat de piscoturi date prin cafea( am intalnit in multe retete cu piscoturi scris " piscoturi savoiardi"....este un pleonasm aceasta expresie, fiindca piscoturile sunt tocmai savoiardi in italiana,nimic altceva.,deci nu e corect spus piscoturi savoiardi,este acelasi lucru.Ok, sper sa nu supar pe nimeni cu aceasta remarca).
Piscoturile se insiropeaza in functie de preferinte.
In medie cam o secunda se trec prin cafea.
Se pune apoi jumatate din crema, se pudreaza cacao si se pune la doilea strat de piscoturi, in sens invers asezate decat primul strat( un strat se asaza pe lungime, celalalt pe latime...)
Se pune si restul de crema, se pudreaza deasupra cacao din belsug si se da la rece cel putin 3-4 ore.
Daca se lasa peste noapte e si mai bine...
Atat.Simplu si bun.Pofta buna!!!