Tiramisu reţetă originală

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 30 Iun 2015 | 5526 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
A sosit vremea sa folosesc si crema cu mascarpone de la Iepuras Bucataras si cum puteam sa o folosesc altfel decat la clasicul si indragitul "Tiramisu"?

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • Cafea:
  • 800 ml apa;
  • 8 lingurite zahar;
  • 8 lingurite cafea macinata.
  • Crema:
  • 1 l crema cu mascarpone;
  • doua linguri zahar pudra;
  • esenta de vanilie.
  • Blat:
  • 400 g piscoturi.
  • Pentru ornat:
  • o lingura cacao.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală:

Tiramisu reţetă originală

Se incepe cu prepararea cafelei: se pune apa la fiert impreuna cu zaharul si cand dau in clocote se adauga cafeaua, se amesteca si se iau de pe foc, lasandu-se la racit.

Crema cu mascarpone se mixeaza intr-un castron mare. Se adauga zaharul pudra si esenta de vanilie si se incorporeaza.

Cand s-a racit cafeau, se ia cate un piscot si se inmoaie pe ambele parti in ea, aranjandu-se in doua raduri pe o tava. Se pune jumatate din crema peste piscoturi, apoi se mai adauga un strat de piscoturi inmuiate in cafea, apoi cealalta jumatate de crema. Se orneaza cu cacao, care se presara cu ajutorul unei strecuratoare.

 

TIPS-URI

1

In loc de cacao puteti folosi si cafea sau ciocolata pentru ornat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

la 11:51

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
"INDIENELE" mele cu frisca