Prajitura cu doua creme de ciocolata

de Adi75 in Prajituri, 23 Feb 2014 | 13744 vizualizari

 

Reteta am gasit-o pe Petitchef , numai ca eu am modificato putin , se poate face si sub forma de tort .

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 3 oua
  • 250 g faina
  • 60 g cacao amara
  • 300 g zahar
  • 125 ml ulei
  • 125 ml cafea lichida
  • 250 g iaurt
  • praf de copt jumatate de pliculet
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • CREMA MARO
  • 300 ml frisca lichida
  • 300 g ciocolata amaruie cu 50 % cacao
  • 2 linguri cacao amara
  • CREMA ALBA
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata alba
  • cacao pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu doua creme de ciocolata:

Se dau prin sita ... faina , cacaoa , zaharul , praful de copt si bicarbonatul , se pun toate intr-un castron apoi le amestecam bine cu o lingura.

In alt castron punem ingredientele lichide + ouale se amesteca bine si acestea . Turnam compozitia lichida peste cea uscata si mixam bine , compozitia obtinuta o punem intr-o tava tapetata cu unt si faina ( am folosit o tava de 30-22 cm ) va iesi un blat destul de lichid .

Preincalzim cupturul la 175  grade , apoi dam tava la cuptor 25-30 min ( pana trece testul cu scobitoarea ) .

Intre timp pregatim CREMA MARO.

Se pun 300 ml frisca la foc mic si adaugam ciocolata amaruie 300 g ( frisca trebuie sa se incalzeasca nu sa fiarba ),  amestecam usor pana se topeste toata ciocolata , lasam sa se raceasca la temperatura camerei .

Adaudam cele doua linguri de cacao si apoi mixam pana devine pufoasa si se deschide la culoare . Intindem crema pe blat si il dam la rece . CREMA ALBA , vom proceda la fel ca si la crema maro . Ornam cu cacao sau ciocolata rasa .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu doua creme de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Catalina