Tocana banateana cu carne de porc si galuste

de katty in Porc, 12 Mar 2018 | 6454 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spata de porc taiata cuburi
  • 3 cepe
  • 1 morcov taiat rondele
  • 2-3 linguri ulei sau 1 lingura untura
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • 2 conserve rosii
  • sare
  • piper negru macinat
  • 2 foi de dafin
  • cimbru
  • galuste din 2 oua, 200 gr faina, 1-2 linguri apa rece, putina sare
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana banateana cu carne de porc si galuste:

In uleiul/ untura incinsa punem carnea de porc. Acoperim cu un capac. Amestecam ocazional pana carnea se albeste bine pe toate partile si nu mai lasa apa. Adaugam ceapa tocata fin si morcovul. Amestecam ocazional pana legumele incep sa se inmoaie.

Stingem cu apa calda pana acoperim carnea, adaugam cimbru, foile de dafin si fierbem la foc mic, acoperit cu un capac pana carnea se inmoaie.

Intre timp pregatim galustele. Din faina, oua, sare si putina apa rece pregatim un aluat din care rupem bucati mici si  formam bile in maini. Fierbem galustele 10 minute in apa cu sare.

Adaugam la tocana pasta de gogosari, conservele de rosii, apa calda daca mai este nevoie, sare si piper. Fierbem  5 minute, apoi adaugam galustele. Mai fierbem 15-20 de minute, pana zeama scade si galustele sunt moi.

Servim  tocana cu patrunjel verde tocat deasupra langa o salata verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana banateana cu carne de porc si galuste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Galuste de cartofi cu carne in sos de rosii si smantana