Tocana de ied cu ceapa

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 3 Mai 2015 | 13638 vizualizari

 

Dorinta mi-a fost indeplinita. Sotul mi-a adus ied proaspat. Fraged si dulce se prepara foarte repede.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne ied [coaste si gat]
  • 2 linguri untura proaspata de porc
  • 1 lingurita boia rosie
  • 1 ceapa galbena
  • 1 ceapa rosie
  • 1 bucata mica de praz
  • 3 cepe verzi
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • ridichi , ardei -pentru decor
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de ied cu ceapa:

  1. Carnea de ied se portioneaza, se spala .
  2. Tamponati carnea   cu un prosop curat sa fie fara umiditate si o prajiti in untura proaspata de porc pana devine crocanta .
  3. Curatati, spalati si tocati marunt cepele si prazul.
  4. Puneti ceapa si prazul sa se prajeasca usor impreuna cu carnea. Sarati.
  5. Dupa doua minute adugati un pahar cu apa si lasati sa se inabuse 5-10 minute pana scade lichidul si ceapa formeaza un sos usor .
  6. Piparati, gustati de sare si sarati daca mai este nevoie .
  7. La sfarsit pentru improspatarea preparatului adugati codite de ceapa verde si patrunjel tocat.
  8. Serviti tocana  cu garnitura preferata. Noi am servit cu mamaliguta.

TIPS-URI

1

Iedul este fraged nu trebuie pregatit termic timp indelungat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de ied cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu iaurt și nectarine - Desertul rapid și delicios

ieri la 09:25

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

pe 26.08 la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

pe 26.08 la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocana de iepure cu prune uscate si bere