Tocanita de ciuperci cu mamaliguta

de lia maria in Mancaruri de legume, 22 Ian 2011 | 8141 vizualizari

 

Am fost plecata de dimineata, nu aveam mancare gatita si se apropia ora pranzului, asa ca am gatit ceva rapid, cu ce aveam la indemana, in numai 30’. Si doamne… ce de laude am mai primit…asa ca va servesc si pe voi.

 

INGREDIENTE

  • 500g ciuperci
  • 2 cepe
  • 1 ardei kapia rosu
  • ½ ardei iute
  • 5 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingura faina
  • 100ml lapte
  • 1 lingura ulei
  • Sare
  • Piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ciuperci cu mamaliguta:

 

Pentru inceput am facut o mamaliguta pe care am rasturnat-o in forma de guguluf .

Taiem marunt ceapa si ardeii, ciupercile le taiem feliute, usturoiul il maruntim si frunzele le tocam.Incingem uleiul adaugam ceapa si ardeiul, calim cam 1-2’, adaugam usturoiul, amestecam sa se patrunda aromele, apoi adaugam ciupercile. Asezonam si lasam sa fiarba 10’, sub capac, timp in care se vor inmuia ciupercile si va scadea si apa lasata de ele. Intr-un bol, amestecam laptele cu faina si smantana si dupa ce ciupercile sant fierte, adaugam amestecul si omogenizam Lasam sa dea cateva clocote, adaugam patrunjelul si luam de pe foc.

Am rasturnat mamaliguta pe un platou mai mare, am umplut cu sos mijlocul si de jur imprejur si am servit asa cald cu gogosari murati.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ciuperci cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Cus-cus cu sos de ciuperci si smantana