Tocanita de miel

de burdulea56 in Mancaruri cu carne, 29 Aug 2010 | 5682 vizualizari

 

Eu obisnuiesc sa oparesc carnea inainte de preparare.

 

INGREDIENTE

  • 800 g carne de miel(coaste),
  • 1 ceapa uscata(de asta toamna),
  • 1 legatura ceapa verde,
  • 1 legatura patrunjel verde,
  • 50 ml ulei de palmier(nu folosesc de prea multa vreme acest ulei, dar sunt foarte multumita; desigur se poate folosi si ulei obisnuit),
  • 2 lingurite boia,
  • piper,
  • sare,
  • crengute de marar pt decor.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de miel:

Eu obisnuiesc sa oparesc carnea inainte de preparare. Deci: am curatat carnea provenita de la blandul animal de pielite, am oparit-o. Intrun cratit am pus uleiul la incins, am adaugat ceapa curatata, spalata, taiata marunt(cea uscata), rondele mici(cea verde), am calit-o usor, am adaugat boiaua, carnea, am prajit usor carnea apoi am adaugat apa si am lasat tocanita sa fiarba la foc domol cam 1 ora. Am potrivit de sare, piper, am dres-o(ingrosat-o) cu 1 lingura da faina alba amestecata cu putina apa rece. Am turnat dresatura peste tocanita, am lasat sa dea cateva clocote, am adaugat 2 catei de usturoi zdrobiti, am stins focul si am presarat verdeata. Se opreste verdeata si se presara si in farfurie, cine adora gustul patrunjelului. Am decorat cu crengute de marar verde. Se serveste cu mamaliguta calda si salata de verdeturi(salata verde, ceapa, rosii), sau muratura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de miel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu iaurt și nectarine - Desertul rapid și delicios

ieri la 09:25

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

pe 26.08 la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

pe 26.08 la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Stufat de pui