Tocanita de porc (reteta ungureasca)

de Gherca Daniela in Porc, 4 Dec 2018 | 7686 vizualizari

 

Este o mancare foarte gustoasa, dar necesita mult timp, nu trebuie decat sa o pazim si sa amestecam des, in rest rezultatul este unul pe masura!

 

INGREDIENTE

  • 1kg carne de porc mai grasa taiata cuburi
  • 1 lingura de untura
  • 1 lingurita chimen
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa galbena
  • 6 catei mici de usturoi
  • sare
  • piper
  • 100ml bulion/ pasta de rosii
  • boia dulce
  • cca. 1 litru de apa
  • patrunjel verde de presarat deasupra
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de porc (reteta ungureasca):

      Intr-o tigaie incapatoare topim untura, iar cand s-a incins, punem chimenul si lasam sa sfaraie putin si sa se simta aroma. Adaugam carnea si o amestecam bine pe toate partile pentru a nu se prinde de fund, condimentam cu sare si piper dupa gust, apoi lasam si mai amestecam din cand in cand pana ce carnea s-a rumenit frumos pe toate partile.
     Dupa ce a scazut apa si carnea este rumena, adaugam 100 ml apa si lasam sa fiarba pana se evapora, cand  s-a terminat mai adaugam inca 100ml apa si lasam din nou sa fiarba pana se termina apa si asa procedam  inca de 2 ori.
Intre timp, curatam ceapa si usturoiul, le spalam si le trecem ori pe razatoare mica, ori prin blender.

     Dupa cele 400 ml apa evaporate, adaugam ceapa si usturoiul, amestecam des pentru a nu se arde pana scade apa lasata de la legume.

         Mai repetam operatiunea de 3 ori cu inca 100 ml apa, iar cand s-a evaporat si aceasta punem bulionul sau  pasta de rosii, mai lasam la fiert pana incepe sa sfaraie si la final inca 100 ml de apa si boiaua dulce, amestecam des si cand nu mai este apa deloc stingem focul si presaram patrunjel verde.
        Servim alaturi de orice garnitura la alegere. Eu am facut un piure de cartofi, pentru ca fetita mea il adora!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de porc (reteta ungureasca)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tocanita din carne de porc cu orez si sos de rosii Cirio.