Tocanita din ceafa de porc cu pasta de tomate

de nadina73 in Porc, 26 Iun 2010 | 11495 vizualizari

 

o tocanita foarte gustoasa

 

INGREDIENTE

  • 700 g ceafa porc
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • pasta de tomate 150 ml
  • 1 lingura de faina
  • foi de dafin 3
  • patrunjel verde
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita din ceafa de porc cu pasta de tomate:

Se taie ceafa(sau pulpa ,ce va place) bucatele si se caleste in ulei fierbinte pana scade tot sucul ce e lasat de carne si se prajeste putin ,sa se rumeneasca bine carnea .

Ceapa se taie pestisor si se pune peste carne in momentul cand carnea e prajita ,rumenita

se amesteca bine apoi se lasa sa se caleasca impreuna 5 minute apoi se pune cate putina apa ,sare,foile de dafin  si piper si se lasa sa fiarba cu capac la foc mic ,

din cand in cand se mai ameteca si se mai completeaza cu apa .

Cand carnea e fiarta se pregateste faina cu pasta de tomate se amesteca bine dupa care se pune peste carne si se lasa sa mai dea 2 -3 clocote dupa care se stinge focul.

se serveste cu mamaliguta ,piure de cartofi ,pasta fainoase.................

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita din ceafa de porc cu pasta de tomate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

nadina73 1

27.06.2010, 20:14

adinacarla intradevar e foarte gustoasa si buna

nadina73 1

27.06.2010, 20:14

julia trage o fuga rapida

nadina73 1

27.06.2010, 20:15

anuco ce cuminte esti te asptep si pe tine

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc cu legume in vasul roman