Blatul:
Se amesteca galbenusurile cu zaharul. Topim ciocolata impreuna cu untul, il punem peste galbenusuri. Adaugam treptat cafeaua, praful de capucino, faina, praful de copt si zaharul vanilat. In final adaugam albusurile batute cu un praf de sare. Punem aluatul intro-o tava de tort, tapetata cu hartie cerata. Timp de coacere 40 minute.
Crema de cacao:
Topim ciocolata si adaugam frisca lichida si-l punem la frigider pentru 15 minute, apoi batem frisca cu 2 linguri de zahar pudra. (daca folosim o ciocolata dulce, nu este nevoie de zahar pudra).
Crema de portocale:
Pregatim o crema de vanilie (am folosit crema la plic), adaugam coaja de la o portocala, 2 linguri de zahar pudra si 1 gelatina. Punem crema la rece pentru 10 minute.
Taiem blatul in 3 parti egale. Peste primul blat punem crema de ciocolata, apoi blatul, urmeaza crema de portocala si bucatele de portocale, apoi blatul final. Pastram putina crema de ciocolata pentru a unge tortul pe exterior.
Decorul: am facut modele cu o glazura de ciocolata si am ornat tortul cu feliute de portocale.