Tort cu ciocolata si mure

de T I M E A in Torturi, 29 Sep 2012 | 13035 vizualizari

 

Un tort foarte delicios, plin de arome delicioase, facut cu produse Dr. Oetker, dupa o reteta Dr. Oetker.
Probabil ati vazut deja cateva torturi facute cu ocazia campaniei demarate de Dr. Oetker:
"In perioada 20 august – 31 octombrie Dr. Oetker demarează Campania națională “Îmbogățește aromele toamnei!”.
Toată lumea este invitată să prăjiturească împreună cu cei dragi, aromând dulciurile preparate cu cele 7 esențe Dr. Oetker: Rom, Vanilie, Migdale, Cafea, Portocale, Lămâie și Mentă"
Eu am ales sa fac acest tort minunat cu rom, nuca, ciocolata si mure.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 200 g unt moale,
  • 150 zahăr pudră,
  • 1 plic zahar vanilinat Dr. Oetker,
  • 5 gălbenuşuri,
  • 170 g făină ,
  • 1 plic Original Pudding cu gust de vanilie Dr. Oetker,
  • ½ plic praf de copt Dr. Oetker,
  • 100 g ciocolată rasă,
  • 100 g nuci măcinate,
  • 5 albuşuri,
  • 50 g zahăr.
  • Pentru cremă:
  • 500 ml frişcă lichida indulcita
  • 2 plicuri zahăr vanilat Bourbon Dr. Oetker,
  • 250 g mure
  • 1 linguriţă esenţă de rom Dr. Oetker.
  • Pentru ornare:
  • zahar pudra sau cateva fructe
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si mure:

Se mixeaza bine untul cu zaharul pudra, zaharul vanilat si galbenusurile pana se obtine o spuma. Faina amestecata cu praful de budinca si praful de copt se adauga la spuma amestecand usor cu o spatula. Adaugam la aceasta compozitie ciocolata topita pe baie de aburi si racita si nuca macinata.

Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul si se incorporeaza cu grija in compozitia de mai sus ( adaugam spuma treptat).

Turnam aluatul obtinut intr-o tava de 24 cm tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 40-45 min. (Daca folositi cuptor cu gaz trebuie lasat aprox o ora)

Scoatem tava din cuptor si lasam la racit apoi scoatem blatul pe o farfurie.

Cu ajutorul unei linguri scobim usor blatul lasand o margine de aprox 1.5 cm. Bucatile de aluat scoase le faramitam.

Batem frisca spuma cu ajutorul mixerului la treapta mare, adaugand zaharul Bourbon si fructele. Adaugam apoi 2/3 din firimituri si esenta de rom si amestecam usor.

 Crema o asezam in locul scobit formand o cupola.

Restul de firimituri se prasara deasupra, apasand usor cu mainile sa se lipeasca un pic de crema. 

Ornam cu zahar pudra sau cu fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort “Dark Night” crema Chantilly si crema de ciocolata