Tort cu ciocolata si visine

de irena in Torturi, 8 Mar 2012 | 14480 vizualizari

 

La multi ani tuturor doamnelor si domnisoarelor !

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 5 oua,
  • 5 linguri apa,
  • 10 linguri zahar,
  • 6 linguri faina ,
  • 4 linguri cacao.
  • Mousse ciocolata:
  • 2 oua,
  • 50 gr zahar,
  • 150 gr ciocolata cu lapte,
  • 350 gr frisca,
  • 50 ml cafea lichida.
  • Crema
  • 150 gr frisca
  • 150 gr visine ,
  • 2 linguri dulceata visine.
  • Sirop :
  • 3 linguri dulceata visine amestec cu 100 ml apa fierbinte.
  • Glazura:
  • 100 ml apa,
  • 100ml frisca lichida,
  • 100 gr zahar,
  • 30 gr cacao,
  • 5 gr gelatina.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si visine:

Blat: se amesteca albusurile cu apa si se bat foarte bine ,adaug treptat zaharul,bat bine,apoi adaug galbenusurile,bat si adaug cacao si faina trecute prin sita.Torn aluatul intr o forma cu diam 25 cm ,unsa si tapetata si coc cca 20 min la cuptorul preincalzit la 150 C.Dupa ce blatul s a racit il tai in 3 foi.

Mousse ciocolata si glazura sunt  aceleasi retete ca la Triple chocolate cake.

Crema de visine: amestec 150 gr frisca batuta bine cu mixtul rece facut din 150 gr visine,pe care in prealabil le am fiert impreuna cu dulceta de visine,ptr 5- 7 min.

Asez inelul de tort pe un suport de tort de aceeasi marime cu blatul,apoi asez prima foaie de blat,insiropez,adaug crema de visine,adaug a 2 a foaie blat,insiropez,adaug mousseul de ciocolata,adaug a 3 a foaie blat si dau la frigider ptr 2 ore.

Scot inelul de tort si asez tortul pe un gratr apoi torn glazura si il dau la frigider inca 2 ore,apoi ornez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu spumă de zmeură şi ciocolată