Tort cu nuci, fără făină

de Xandrinne in Torturi, 10 Sep 2012 | 11370 vizualizari

 

Reteta e din "Lumea femeilor"; eu am injumatatit cantitatile, nefiind sigura de ceea ce va iesi. Va prezint cum am lucrat eu-pentru un tort mai mare dublati.

 

INGREDIENTE

  • 125 g nuca macinata,
  • 100 g zahar,
  • 50 ml apa,
  • 4 oua,
  • 1,5 - 2 linguri cacao,
  • vanilie,
  • 200 g frisca,
  • zmeura (fructe si ciocolata rasa pentru decor).
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuci, fără făină:

Punem intr-o oala cu fund dublu nuca, zaharul si apa si amestecam usor. Punem oala pe foc  (lucrati la bain marie) si amestecam pana se topeste zaharul. Lasam sa se racoreasca.

In compozitia rece amestecam galbenusurile, vanilia si cacaua. Separat batem spuma albusurile (eventual cu o lingura de zahar, luat din cantitatea totala), apoi le incorporam usor, amestecand de jos in sus, in compozitia cu nuca.

Turnam compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt si nivelam.

Coacem la foc mic, cca o ora. Faceti testul scobitorii.

Scoatem blatul, cu grija, dupa ce s-a racit (!) pe un platou. Eu am pus deasupra frisca, zmeura si am presarat putina cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuci, fără făină" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]