Tort de cacao cu nuca

de Adinacarla in Torturi, 13 Feb 2010 | 7657 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 7 oua
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt
  • 14 linguri zahar tos
  • 7 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • hartie pentru copt
  • Pentru crema
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri praf budinca de vanilie
  • 250g nuca macinata
  • 200 g unt
  • 200g zahar pudra
  • 1 fiola esenta rom
  • Pentru sirop:
  • 50 ml apa
  • 50 g zahar
  • 2-3 linguri cafea concentrata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de cacao cu nuca:

Separam albusele de galbenuse.

Se bat albusele spuma tare cu sarea, se adauga treptat zaharul si se bate incontinuarepana se intareste beseaua. Se pun galbenusele unul cate unul,faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt, amestecand compozitia de jos in sus.

Se coace blatul in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu, in forma tapetata cu hartie de copt.

Se dizolva praful de budinca in lapte si se fierbe pe foc mic pana se ingroasa amestecand continuu.Se lasa crema obtinuta la racit.

 Se freaca untul spuma cu zaharul pudra si se adauga lingura cu lingura crema cu lapte racita, nuca si esenta de rom.

Pe foc se prepara un sirop din zahar, apa, si cafea concentrata.

Se taie blatul dupa ce s-a racit in doua foi orizontale si se insiropeaza separat.

se intinde 1/2 din crema pe unul dintre blaturi si se suprapune celalalt blat.

Se imbraca tortul cu crema ramasa si se decoreaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de cacao cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

liana_geicu 1

14.02.2010, 18:08

Ce poate fi mai bun? mai ales ca are si nuca!

Teo 1

14.02.2010, 19:29

Mai , fetelor ce v-ati jucat cu ''inimioarele'' noastre!ingenios, nu gluma!

Adinacarla 1

14.02.2010, 19:50

Multumesc de aprecieri....ma bucur ca a placut tortul meu...va astept la o feliuta ca mai am jumate.

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
La multi ani mama!