Tort de piscoturi cu crema de mascarpone, mandarine si mango

de katty in Torturi, 15 Feb 2017 | 10741 vizualizari

 

Pentru ca saptamana trecuta am fost intr-o mare viteza si dezorientare totala in timp si m-am prins cam tarziu ca nu am timp de un tort pentru aniversarea celor 19 ani ai fiului, m-am gandit sa spal obrazul cu un tort rapid cu blat de piscoturi. Trecand peste faptul ca il consider un tort de puturosi, este delicios.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet mare piscoturi
  • 1 compot mango
  • 4 galbenusuri
  • 150 gr zahar(sau in functie de cat de dulci sunt mandarinele)
  • 150 ml zeama de mandarine
  • coaja rasa de mandarine
  • 1 plic gelatina
  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml frisca
  • jeleu:
  • fructele din compotul de mango
  • 100 ml zeama de mandarine
  • 1 plic gelatina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de piscoturi cu crema de mascarpone, mandarine si mango:

Scurgem compotul de mango.Trecem rapid piscoturi prin zeama de la compot si tapetam cu ele fundul si peretii unei forme de tort pe care am pus folie alimentara.
Frecam galbenusurile cu zaharul, adaugam zeama de mandarine (oprim 2-3 linguri), coaja rasa si punem la baie de aburi, amestecand pana crema se ingroasa. 

 Hidratam gelatina in zeama de mandarine ramasa, apoi adaugam cate putin din crema fierbinte, amestecand. Turnam gelatina peste crema si omogenizam.
Lasam crema sa se raceasca si o amestecam cu mascarpone, apoi cu frisca batuta. 
Turnam 1/2 din crema peste piscoturi, apoi punem un alt strat de piscoturi. Punem si restul de crema, apoi dam tortul la rece.
Pentru jeleu, mixam fructele de mango din compot, adaugam zeama de mandarine din care am pastrat 2 linguri si punem la foc. Cand s-a infierbantat, amestecam cu gelatina hidratata in zeama oprita. Lasam jeleul sa se raceasca putin si il turnam peste tort. Pastram tortul la rece pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de piscoturi cu crema de mascarpone, mandarine si mango" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

kytz 1

15.02.2017, 19:00

De revista!

Rahela Velicu 1

15.02.2017, 21:11

katty 1

16.02.2017, 07:51

Multumesc Laura, de o saptamana stau cam prost cu energia, dar o sa imi revin in curand.Singura reteta pe care pot sa o mai aduc acum e una de coliva

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "Elena"