Tort Egiptean

de andreea123 in Torturi, 24 Dec 2011 | 10760 vizualizari

 

Un tort senzational de bun, de crocant!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 200ml frisca lichida
  • 170g unt
  • nuci sau alune
  • 150g + 12 linguri de zahar
  • 3 linguri si jumatate de faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Egiptean:

Se fac 3 blaturi fiecare din 2 albuse batute bine cu 2 linguri de zahar, 1/2 lingura de faina si 40 g de nuci sau alune macinate. Se coc pe foaie de copt intr-o forma cu Ø 24 cm, la 180°C timp de 23 min.

Crema I se face din 6 galbenuse frecate cu 6 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 340ml de lapte. Se fierbe pe foc mic pana se ingroasa, iar cand este rece se pune peste 170g de unt.

Crema II se face din 200ml de frisca batuta, in care se incorporeaza 150g de zahar caramelizat in care se adauga 120g nuci sau alune prajite si taiate (cand este racit caramelul se zdrobeste cu sucitorul).

Se aseaza: blat + crema I + crema II + blat + crema I + crema II + blat + crema I + crema II

P.s: se poate bate 250ml de frisca pentru crema II din care sa se opreasca 3 linguri pentru ornare.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Egiptean" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Bya Ralu 1

18.03.2013, 21:58

foarte fain arata

Constelatialeu 1

19.10.2013, 07:42

La multi ani !

Bunica 1

19.10.2013, 08:31

La multi ani!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort egiptean