Tort inima cu banane si madarine

de cristina1985 in Torturi, 14 Feb 2015 | 4770 vizualizari

 

Se face intr-o tava mare de cuptor sau de 30x34 cm.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6lg zahar
  • 6 lg faina
  • praf de copt
  • coaja lamaie
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 1 lg cacao sau roscove
  • Crema:
  • 1 l lapte
  • 3 oua
  • 4 lg faina
  • 3lg amidon
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 4 plicuri zahar vanilinat
  • 7 lg zahar
  • Ornat:
  • 4 banane
  • 2 cutii mandarine de la Kaufland
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort inima cu banane si madarine:

Blat: Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul si se bat in continuare.Se pun galbenusurile , faina esenta de vanilie, coaja de lamaie, cacao, praf de copt si se amesteca de jos in sus(usor sa nu se lase aluatul). Se coace  cam 20 minute sau pana este gata.

Crema: Se pune la fiert laptele. Se parat se amesteca ouale cu zaharul, zaharul vanilinat, faina, amidon, esenta vanilie. Cand laptele fierbe se toarna din amestec incet si amestecati repede .Se fierbe 10 minute,amestecand in tot acest timp.

Dupa ce s-a racit blatul se decupeaza o inima din hartie de copt ,de marimea tavii. Se decupeaza , se unge cu putina crema si se aseaza bananele, taiate rondele.Se pune restul de crema ( dar nu toata,sa mai ramana 5-6 lg)si se aseaza mandarinele din compot.

Am pus in doua boluri resturile de aluat cu 3 lg crema ( la fiecare bol) si 1 banana (la  ambele boluri)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inima cu banane si madarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

ieri la 08:48

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]