Tort masina

de cec in Torturi, 20 Iul 2011 | 8975 vizualizari

 

Am primit provocarea de a face un tort masina si asta e ceea ce a iesit. Sunt constienta ca se poate si mai bine, dar ma straduiesc sa progresez

 

INGREDIENTE

  • 5 oua  
  • 200 g zahar  
  • 200 ml ulei  
  • 100 ml apa  
  • 300 g faina  
  • 1 praf de copt  
  • 2 linguri cacao
  • plus inca o jumatate de portie de blat
  •  crema ganache  
  • 600g ciocolata  
  • 800ml frisca + 200ml frisca  
  • 2 plicuri de gelatina
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort masina:

Pt acest tort am folosit un blat si jumatate. Am frecat galbenusurile cu zahar si apoi am adugat ulei ca la maioneza, apoi apa. Separat am amestecat faina cernuta cu praful de copt si cacaoa, apoi am adaugat amestecul in compozitia cu oua. Albusurile le-am batut spuma. Si le-am adaugat in blat. Am copt 25 minute pe hartie de copt.

Am pus gelatina la inmuiat cu 6 linguri de apa rece. Ciocolata am pus-o la topit cu 800 ml de frisca. Am incalzit doar pana la punctul de fierbere. Dupa ce s-a racorit am adaugat gelatina si am omogenizat. Am batut 200 ml de frisca si am amestecat cu ciocolata racita, usor pana s-a incorporat bine.

Am folosit la baza un blat (blatul fiind negresa din 5 oua) facut in tava de 20/30 + o prelunghire de vreo 3 degete si un pic peste jumatate de blat partea de deasupra.

Am pus foaie blat, crema, foaie blat, crema, blat, apoi un pic intr-o parte am continuat cu crema blat, crema, blat si dupa ce a stat la rece am inceput sa modelez taind in asa fel incat sa arate a masina, am imbracat in unt si apoi in pasta de zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort masina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (16)

gaby_gabytza 1

22.07.2011, 16:08

cred k mai bine iesim cu masina asta,ce zc?

cec 1

04.08.2011, 18:06

asa cred si eu, e un pic mai spatioasa

gaby_gabytza 1

20.08.2011, 09:32

ms k ai acceptat ce o sa ne mai distram

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort trunchi de copac