Tort Sah

de corina241 in Torturi, 30 Noi 2010 | 9442 vizualizari

 

Azi este ziua micutei mele,Andreea!!!!!Bineinteles ca nu putea lipsi ''dulciurica'' de ziua ei si uite asa m-am apucat aseara de facut blatul si abia dimineata,cand micutele au fost la gradi am terminat tortuletul.

 

INGREDIENTE

  • Am facut 2 blaturi de dimensiuni egale.Unul alb din:
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 4 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • Celalalt maro:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • 2-3 linguri de cacao
  • 1/2 praf de copt
  • Crema:
  • 200 ml frisca lichida
  • 250 g ciocolata menaj
  • 1 cub de unt
  • Decor:
  • frisca
  • ciocolata rasa
  • stafide
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Sah:

Blatul alb:

Separam ouale ,iar albusurile le batem spuma.Adaugam zaharul mixand pana spuma devine lucioasa,ca o bezea.

Galbenusurile le amestecam cu uleiul si apoi le turnam peste albusurile batute.

La sfarsit punem faina in ploaie,impreuna cu praful de copt.

Blatul de cacao:

Procedam ca si in cazul blatului alb,doar ca aici adaugam si cacaoa.

Incingem cuptorul la 180°.

Se coc cele 2 blaturi,unul alb si unul maro,in tava aragazului tapetata cu hartie de copt.

Crema:Frisca lichida o punem intr-o craticioara la foc mic.Adaugam ciocolata topita si cubul topit.Lasam sa fiarba pana incepe sa se ingroasa amestecand continuu.

Cele doua blaturi le taiem in fasii de 1 cm(eu le-am taiat de-a lungul blatului si asa au iesit mai multe fasii,dar si putin mai scurte).

Luam apoi cate o fasie alba si una maro.Le lipim intre ele cu crema.Continuam cu cate 7 fasii in primul rand.Punem crema si incepem stratul 2 de fasii,alternand culoarea,deasupra fasiei albe se pune una maro,apoi alba si continuam pana la cifra 7(atatea mi-au iesit mie,nr lor poate sa difere in functie de marimea blatului).

Deasupra punem frisca lichida batuta bine,presaram cu ciocolata si cateva stafide.

La multi ani,tuturor Andreilor si Andreelor!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Sah" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de lapte condensat