Nu este Tiramisu reţetă originală, dar cum imi place tiramisu dar nu cu piscoturi,si fara alcool,am vrut sa schimb ceva la gustul obisnuit si am obtinut un gust racoritor, acrisor, intelegeti voi :D A fost tortul pe care l-am savurat de 1 Mai impreuna cu familia celei mai bune prietene Tatiana Patap, te iubesc scumpa prietena si multumesc ca ti-ai facut timp impreuna cu familia ta sa ne vizitati si sa ne simtim bine :-*
Blat:
Pentru crema:
Pentru insiropat:
Pentru sos de zmeura:
Tiramisu reţetă originală
Mai intai se pregatesc toate ingredientele,apoi se tapeteaza tava cu hartie de copt (eu am folosit una mare de 30 cm), apoi se incinge cuptorul.
Se separa albusurile de galbenusuri care se bat cu putina sare pana devin spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase si nu cad din castron.
Se adauga pe rand galbenusurile si apa rece.
La final se adauga faina si praful de copt care au fost strecurate prin sita.
Se amesteca toata compozitia usor sa nu se lase si se toarna in tava si se da la cuptor pantru coacere. Cand e gata se face testul cu scobitoarea.
Se lasa la racit si apoi se portioneaza.
In acest timp cat se raceste blatul se face crema si sosul de zmeura.
Mai intai crema, se separa albusurile de galbenusuri. Se feaca galbenusurile cu zaharul pana se topeste, apoi se amesteca cu mascarpone.
Se bat apoi albusurile spuma cu putina sare si dupa ce sau intarit se amesteca cu compozitia de mascarpone.
Se bate apoi frisca cu zaharul pudra (a mea nu a fost indulcita) si se amesteca cu crema mascarpone.
Sosul de zmeura se face astfel:se pune zmeura intr-o craticioara cu zaharul si apa si se fierb pana se face un zos apoi se adauga gelatina (se foloseste conforma instructiunilor de pe ambalaj).
Se asambleaza astfel: se pune primul strat de blat apoi se pune ineleul de la tava detasabila si se insiropeaza cu cafea, apoi se pune jumatate din crema obtinuta.
Se pune al doilea strat de blat se insiropeaza apoi se pune sosul de zmeura si peste se pune restul de crema.
La final se pune ultimul strat de blat care se insiropeaza si el cu cafea apoi se da la rece cateva ore (eu am acoperit deasupra tortul cu o folie alimentara).
Se orneaza cu diferite glazuri, eu am folosit frisca simpla si zmeure.
Pofta buna!