Tort vioara

de Bucataras in Torturi, 28 Apr 2009 | 11356 vizualizari

 

Dana spune: “Buna, va mai prezint o reteta de tort, facuta pentru un verisor de al meu cu ocazia majoratului.
Este un tort elegant, care se poate face cu orice ocazie chiar si fara vioara. Vioara a fost optiunea sarbatoritului”.

 

INGREDIENTE

  • Blat pentru tava mare, cam 35 portii
  • 8 oua
  • 8 linguri apa fierbinte
  • 16 linguri zahar
  • 16 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • Crema
  • 1 l frisca lichida
  • un compot ananas
  • 4 plicuri gelatina alba fin maruntita de la dr. Oetker
  • 8 oua
  • 12 linguri zahar
  • 1/2 pliculet sare de lamaie
  • Ornare
  • 500 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort vioara:

Se face un blat astfel:

se bat cele 8 albusuri cu 8 linguri apa pana se intaresc, apoi se adauga treptat zaharul, apoi galbenusurile si la final faina cu praful de copt. Daca vrem sa fie de cacao inlocuim o lingura faina cu una de cacao.
Se coace la foc potrivit 180 grade aprox 40 min
Acest blat se lasa sa se raceasca si se taie in 2
Se prepara crema astfel:

-pasul 1: se pun cele 4 pliculete gelatina in sucul de la compotul de ananas sa se inmoaie
-pasul 2: se bate frisca spuma tare
-pasul 3: se bat cele 8 albusuri cu 6 linguri zahar si apoi se amesteca cu frisca
-pasul 4: se amesteca galbenusurile cu 6 linguri zahar si se pun pe aburi pana se topeste zaharul
-pasul 5: cand zaharul e topit adaugam gelatina inmuitata si 1/2 pliculet sare lamaie in crema de galbenusuri si asa calduta o amestecam cu frisca amestecata cu albusuri
-pasul 6: se taie si anansul bucatele mici si se incorporeaza in crema


Se lasa putin sa se intareasca , dar nu f mult si se pune intre cele 2 blaturi insiropate
Se orneaza dupa preferinta.
Al meu are si o vioara peste tort, e un tort mai mare deoarece au fost multi invitati, dar de obicei aceasta este reteta pentru un tort obisnuit.As putea sa va dau cateva informatii despre vioara, nu e foarte complicat, am laut de pe net un sablon de vioara si din 2 foi de pandispan cu cacao am decupat o forma de vioara , foi pe care le-am umplut cu aceasta crema de mai sus. Apoi ce am pus pe ea, am confectionat din ciocolata topita.
Sper sa va placa, mai ales muzicienilor

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort vioara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu visine, crema mascarpone si frisca