Tort "Zumzarel"

de claudiaO in Torturi, 6 Feb 2014 | 3529 vizualizari

 

In februarie 2013 baietelul meu a implinit 2 anisori si cum era topit dupa desenele animate "Stupul" m-am gandit sa ii fac un tort cu albinuta Zumzarel.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 4 linguri faina
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de copt
  • vanilie, rom si coaja de lamaie
  • Crema:
  • 500 gr barnza dulce Dr. Oetker
  • 150 gr frisca batuta
  • 200 gr unt moale-grasime 82%
  • 200 gr zahar pudra vanilat
  • Sirop:
  • 200 gr zahar
  • 200 ml apa
  • esenta de rom
  • Decor:
  • 150 gr frisca batuta
  • bobite de ciocolata neagra
  • nuca de cocos galbena
  • ciocolata alba si neagra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Zumzarel":

Blat:

Batem albusurile spuma cu zaharul, galbenusurile le frecam cu uleiul. Se adauga crema de galbenus peste albusurile batute si se amesteca usor, apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa amestecand usor de jos in sus ca sa nu se lase albusul. Punem si coaja de lamaie si esentele de rom si vanilie si dam la cuptor intr-o tava cu inel detasabil - 24cm diametru- pentru cca 20-30 minute. Dupa ce s-a copt blatul, il lasam pe un gratar sa se raceasca.

Crema:

 Frecam untul cu zaharul, apoi adaugam branza dulce si amestecam totul cu frisca batuta.

Sirop: caramelizam zaharul, dupa care stingem cu apa; lasam sa se dizolve apoi punem esenta de rom.

Asamblarea tortului:

Taiem blatul in 3 parti; insiropam fiecare blat si acoperim cu crema- ultimul blat il acoperim in forma de cupola, ca sa facem albiuta cat mai bombata.

La final imbracam tortul in frisca si il acoperim bine de tot cu nuca de cocos. Trasam dungi cu ajutorul bobitelor de ciocolata.

Antenutele albinei le-am facut din ciocolata topita asezata pe hartie de copt.

Capul albinei a fost realizat din ciocolata alba topita turnata pe o forma rotunda . Ca sa se vada cat mai bine am evidentiat capul conturand cu ciocolata neagra.

Aripioarele au fost realizate tot din ciocolata alba. 

TIPS-URI

1

Nuca de cocos a fost amestecata cu 2 lingurite de apa amestecate cu colornat galben Wilton si apoi lasata la uscat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Zumzarel"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de branza